Skal dit barn begynde i skole? Dette skal du vide inden

De fleste forældre er glade, når deres børn begynder i skole. De kan ikke vente med at se dem lære og vokse. Skolen er en meget vigtig del af et barns liv. Det er her, de lærer at omgås med andre børn, at tænke selvstændigt og at udvikle sig fagligt. Men der er nogle få ting, du skal vide, før dit barn begynder i skole. I denne artikel vil vi diskutere de vigtigste af dem. 

Hvornår skal du skrive dit barn op til skole?

Du skal selv sørge for at skrive dit barn op til skole. Det sker gennem e-boks. Her vil du få en besked fra din kommune om, at dit barn er kommet til skolealderen og derfor skal du vælge en skole til dit barn. Det sker altså ikke automatisk, så husk at holde øje med din e-boks ved enten at tjekke den regelmæssigt eller slå notifikationerne til på din mobil, så du får besked i rettelig tid.

Hvornår skal mit barn begynde i skole?

Skolestart afhænger af, hvilken kommune du bor i. I de fleste kommuner starter skolen i den første eller anden uge i august, men der er også kommuner, hvor skolen starter den 1. september. Så det er en god idé at tjekke med din kommune, hvad den præcise dato er. Dit barn vil typisk starte i en alder af enten 5-6 år. Det kommer meget an på dit barn og hans/hendes udvikling. Du kan blive tilbudt at sende dit barn i førskole, så han/hun bliver bekendt med skolen, inden det går for alvor i gang. Det sker omkring marts-april måned.  

Hvilken skole skal du vælge til dit barn?

Der er mange skoler at vælge imellem i dag. Du kan sende dit barn til en offentlig skole, en privatskole eller en friskole. Du kan også give dit barn hjemmeundervisning, selv om det ikke er så almindeligt. Det vigtigste er at vælge en skole, der passer til dit barns behov. Overvej skolens beliggenhed, skolens visioner og moraler, lærerne og det generelle omdømme, som skolen har. Du kan tage ud til forskellige skoler, se området og deres faciliteter. Det kan hjælpe dig med at træffe en beslutning. Det er vigtigt at undersøge dette på forhånd, så du kan træffe en velovervejet beslutning, når du skal til at melde dit barn ind i skole. 

Hvad koster det at sende dit barn i privat – eller friskole?

Omkostningerne ved at sende dit barn i skole afhænger af, hvilken type skole du vælger. Privatskoler er normalt dyrere end friskoler, men de tilbyder også flere faciliteter og ressourcer. Hvad koster det at sende dit barn på en friskole? Prisen kan svinge meget, men det er normalt omkring 1.000 – 2.000 kroner hver måned, som du skal regne med at betale. Det kan dog være mere afhængigt af stedet, du vælger til dit barn. Du kan eventuelt undersøge på forhånd, hvad det vil koste dig, ved at kontakte skolen for at høre, hvad deres gebyrer er.  Almindelige folkeskoler er gratis.