Sådan organiserer du dit barns værelse

Enhver forældre ved, hvordan det hurtigt kan ligne at en atombombe er eksploderet på dit barns værelse. Man kan bruge en hel dag på at sortere og rydde op, for så at gå ud i køkkenet og drikke en kop kaffe, og komme tilbage til rent kaos 10 minutter senere. Vi elsker vores børn, men lige i disse tilfælde kan det godt være svært at huske på. Spøg til side, selvfølgelig elsker vi vores børn, hele tiden, men det kan være virkelig frustrerende at hele tiden skulle bruge tid på at sortere og rydde op. Derfor er det en god idé at indføre et system, hvor alt legetøjet er organiseret og har en bestemt plads. I denne artikel giver vi dig derfor nogle gode råd, til hvordan du kan udvikle et system, som du kan bruge til at organisere dit barns legetøj, og lære barnet hvordan de skal bruge dette system, sådan så du undgår at det hele er konstant kaos.

Læg en plan

Inden du starter med at begynde at sortere i dit barns legetøj, så er det en god idé at lægge en klar plan for, hvordan du vil gøre det. Det kan være at det er nødvendigt at give noget af det væk, eller i dit mindste sætte det ud garagen eller ned i kælderen. Når du har sat en grænse for hvor meget legetøj du vil acceptere i rummet, så skal du finde ud af hvor og hvordan det skal opbevares. Dette kan gøres på flere forskellige måder. Når du har dit system og din plan på plads, så er det tid til at implementere det.

Sådan sætter du legetøjet i system

Når du skal implementere det system som du har udviklet til dit barns legetøj, så skal du have fundet noget at opbevare det i. Her kan forskelligt farvede kasser i en reol være en god idé. Så kan man opdele legetøjet efter farve, sådan det giver mening for barnet. Man kan også bruge en kurv til legetøj, eller forskellige typer bed rollers, som kan gemmes under sengen. På denne måde får man også generelt mere plads på værelset. 

Sådan inddrager du dit barn

Alt efter alderen på dit barn, er det en god idé at inddrage dem i den generelle proces. Hvis dit barn er under 3 år, giver det måske ikke så meget mening, men derudover er det en god idé at inddrage dem fra starten, sådan man udvikler en situation som de også  kan tage ejerskab over.