Guide: Sådan holder du årets børnefødselsdag!

De fleste mennesker holder af fest, fejring og fødselsdage, men det er nu alligevel en særlig magisk dag for børn og barnlige sjæle, når man fylder år. Det er den ene dag på året, hvor du får lidt ekstra opmærksomhed, hilsener fra nær og fjern og måske er heldig nok til at modtage et par gaver. Derfor er der heller ingen grund til at nedtone fejringen og lade årsdagen passere ubemærket hen. Tværtimod bør du være sikker på, at fødselsdagen markeres og fejres behørigt med alt, hvad der hører til af dekorationer, gaver, underholdning og god mad – særligt hvis det er dit barn, der er den heldige fødselar!

Har du brug for lidt inspiration til, hvordan du virkelig giver dit barn en fødselsdag, de vil huske fremover? Bare rolig, der er hjælp at hente her. I dette indlæg guider vi dig nemlig igennem fire tips, der nok skal gøre fødselsdagsfejringen helt uforglemmelig for alle deltagere – god fornøjelse og god fest!

Dekorationer, der siger spar to!

Festlige, farverige dekorationer er et must til enhver børnefødselsdag. Et af de mest oplagte tips er derfor – køb balloner! De fleste børn er helt vilde med de svævende, magiske tingester, der endda kan bruges til et væld af sjove aktiviteter og underholdninger.

Du kan nøjes med de almindelige gummiballoner, der kan pustes op med munden, eller du kan gå efter en af de fantastiske folieballoner, der holder længere og ofte er større, flottere og endda kan designes med tekst og motiver, der er målrettet dit barns ønsker.

Få lidt ekstra ud af gavegivningen

De fleste forbinder helt naturligt fødselsdage med ønskelister og gavegivning. Det er en hyggelig tradition, der giver dig mulighed for at forkæle dit barn lidt ekstra og samtidig lære dem lidt om taknemmelighed og glæden ved at give.

Du kan gøre lidt ekstra ud af gaveregnen ved at pifte selve gavegivningen lidt op. Arranger en skattejagt, hvor du gemmer pakkerne rundt omkring i hjemmet, eller giv dit barn sjove, små gåder, de skal løse for at modtage pakkerne. Det vil med garanti skrue op for spændingen og forlænge glæden!

God mad og drikke

Mange familier har en tradition om, at fødselaren bestemmer dagens aftensmad. Det behøver dog ikke være en ekstravagant, dyr eller tidskrævende regel af følge. Faktisk kan den hyggelige tradition benyttes som mulighed for at lære dit barn lidt om madlavning og samtidig tilbringe kvalitetstid sammen.

Lad dit barn sammensætte menuen, præcis som de ønsker. Tag derefter på fælles indkøb, før I går sammen i køkkenet og tilbereder festmåltidet. Det vil helt sikkert gøre aktiviteten mere interessant, at dit barn selv har fået lov at bestemme menuen!