Hurtigporte er særligt uundværlige i disse industrier

Hurtigporte sikrer en god driftssikkerhed, kontinuitet og sikkerhed. Derudover kan portene bruges i stort set alle markedssektorer. Portene kan skræddersyes, så de passer til de enkelte virksomheders behov. Portenes konstruktioner er derfor stærkt afhængig af dens brug og de forhold den skal fungere under.

Detailhandel

I supermarkeder er det nædvendigt med en intensiv trafik mellem lageret og butikken, for at hylderne kan blive fyldt godt op, så snart der er brug for det. Derfor benyttes en hurtigport ofte til at skille butikken og lageret ad, og så man hurtigt kan komme fra det ene område til det andet. Hurtigporten er hurtig, åbner og lukker automatisk, er sikker for brugeren, fylder ingenting og er særligt støjsvag.

Fødevareindustrien

I fødevareindustrien handler det ofte om omkostningeffektivitet og kontinuitet. En hurtigport gør det muligt at mindske træk. På et slagteri er det for eksempel muligt at opretholde de kølige temperaturer i kølerummet ved at benytte en hurtigport. På den måde sparer man energiomkostninger, ved at kunne bevare en stabil temperatur i rummene.

Bilindustrien

I bilindustrien stilles der høje krav til pålideligheden af porte, som indgår i det logistiske flow. Dette er særligt gældende for bilfabrikker, som producerer tonsvis af bil hver dag. Her skabes der et stort vareflow, hvor leveringstiden er afgørende. Derfor er det af afgørende betydning for flowet, at hurtigportene fungerer som de skal hver dag. Skulle uheldet være ude og man får brug for reservedele til portene, så er der også mulighed for det. Derfor behøver man ikke at skulle skifte hele porten ud.

Lægemiddel og kemiindustrien

Muligheden for automatiske hurtigporte gør det muligt at overholde de høje krav der er til hygiejne, forsegling, driftssikkerhed og brugervenlighed i denne industri. Portens mange funktioner kan derfor gøre arbejdsgangen lettere. Ved en automatisk port er det ikke nødvendigt at skulle røre ved noget, hvilket er med til at bidrage til en god hygiejne.

Logistik

Store virksomheder har brug for et godt flow, for at kunne nå ud til kunden så hurtigt og effektivt som muligt. Det er særligt ved de store distributionscentre, at hurtigporte er uundværlige. De skal nemlig kunne åbne og lukke mange gange om dagen. Derudover skal man kunne komme hurtigt igennem de forskellige områder, hvilket hurtigporte også kan bidrage til samtidig med, at hurtigportene opdeler områderne.