Indret den perfekte pusleplads

Puslepladsen er et af de steder, hvor i det første år af babyens liv, vil bruge rigtig meget tid. Det skal være nemt, praktisk og ikke mindst hyggeligt. Indretningen af puslepladsen er afgørende for hverdagens rutiner og skal tilgodese både jer og jeres lille guldklump. Det vigtigste er puslebordet, puslepuden og den rette mængde opbevaringsplads. 

Hvilket puslebord passer bedst til jer?

Der findes flere forskellige typer af pusleborde, og hvilket der er bedst, kommer meget an på jer og det rum puslepladsen skal indrettes i. 

Overordnet kan du vælge mellem 3 forskellige typer af pusleborde:

  • Puslebord med hjul
  • Væghængt puslebord
  • Puslekommode

Har du behov for at puslepladsen kan rykkes, er et puslebord med hjul et godt valg, mens et væghængt puslebord er smart i en mindre bolig, da det kan klappes sammen, når ikke det er i brug. Vil i gerne have opbevaring som en del af puslebordet, er en puslekommode smart, men den er lidt selvfølgelig mere besværlig at flytte rundt på. 

Puslepuden – hvilken skal du vælge?

Når det kommer til puslepuden er der mange forskellige valgmuligheder. Det vigtigste er at den passer til puslebordet, at din baby ligger godt og at den er hygiejnisk. 

Din baby kommer til at have meget hudkontakt med puslepuden, og derfor kan det være en god ide at gå efter en puslepude, der er fri for skadelige stoffer og kemi. Det kan eksempelvis være en Müsli puslepude, der er OCS mærket. 

Opbevaring – hav det vigtigste lige ved hånden

Der er mange ting der er nyttige at have lige ved hånden ved en pusleplads, og derfor er opbevaringsplads ret afgørende for indretningen. 

Hvis i har valgt et puslebord uden opbevaringsplads, så prøv at tænk andre løsninger, så der både er plads til vådservietter, bleer, cremer, vaskeklude, bodyer uden ærmer og andet skiftetøj. Opbevaringsløsningen kan med fordel være væghængt, hvis ikke du har særlig meget gulvplads til rådighed.