Inspiration til en mere bæredygtig garderobe

Stativ med flot modetøj til kvinder

I København ligger tøjmærket Cras. Navnet kommer fra det latinske ord for morgen. Dette kommer fra at have en vision om at være med til at lave en grønnere og bedre fremtid. De har en vision om at lave moderigtigt tøj, som også er bæredygtigt og bedre for miljøet. De vil sørge for at der ikke skal gås på kompromis med miljøet for at gå i modetøj, og omvendt at man ikke skal gå på kompromis med sin stil og med trends. De to stiftere Christiane Hagger og Anne Charlotte Lembye, har fulgt deres visioner om at kreere et modefirma med glamourøst tøj, som stadig er bæredygtigt og godt for miljøet.

Et bæredygtigt brand

De tror begge på at tøj der følger trends, og som er stilfuldt og moderigtigt, sagtens kan være miljørigtigt. Dette gøres med genbrugsmaterialer, der er certificeret og godkendt. Alt tøj pakkes, og alt emballage er også udelukkende af certificeret genbrugsmateriale. De beskytter miljøet hos Cras på alle de måder som de har mulighed for og kan. Det er et skridt mod den rigtige retning, for at hjælpe vores miljø og hele vores dejlige jord. Der er fokus på at få modeindustrien på en bedre og grønnere sti. Der bruges polyester som er certificeret og genanvendt, og en ny type grøn viskose Eco Vero, natursilke og økologisk bomuld. Dette ødelægger ikke kvaliteten af tøjet på nogle måder. Tøjet er stadig i høj kvalitet, og lavet til at kunne holde længe. På denne måde passes der også bedre på miljøet, i det at tøjet er lavet til at kunne holde så lang tid at det også kan gives videre, til venner eller velgørenhed. Dette hjælper til at formindske forbrug og produktion, og igen føre modeverden ind på en grønnere sti.

Deres tøj er lavet trendy, moderigtigt og fuld af farver og stil. Du kan finde noget som der passer til lige din stil og smag. Der er altså ingen forandring på selve tøjet og dets stil og kvalitet, selvom det er grønt og bæredygtigt. Cras samarbejder også udelukkende med certificerede partnere, igennem hele produktionen. Deres selskaber som de har i Kina, besøger deres kinesiske medarbejdere hver uge selskabet. På den måde sikre de at alle arbejdsforhold, miljø og alle andre forpligtelser, bliver fuldstændigt overholdt. Her i Europa arbejdes der også kun med BSCI-certificerede fabrikker. Altså kan du købe dette glamourøse tøj, helt uden skrupler eller kvaler.