Individuel terapi i trygge rammer

Individuel terapi fokuserer på dig, din adfærd, dine problemstillinger og dit liv. Du kommer i fokus, for at kunne ændre de ting, du ønsker ændret i dit liv. Individuel terapi består i modsætning til gruppeterapi – selvsagt – af dig og din betroede psykolog.

Betro dig gennem individuel terapi

Skal du have noget ud af individuel terapi, bør du vælge en psykolog, som du føler dig tryg ved, og som har de rette rammer. Individuel terapi består ikke kun af én, men af en række samtaler, som bliver ved, lige så længe, der er behov for det. Individuel terapi starter med en samtale, som lægger basen for jeres fremtidige samtaler. Din psykolog vil med kyndig hånd lægge en plan for hvor ofte I skal tale sammen, og vil også sætte rammen for samtalerne. Formålet med individuel terapi er at du skal blive en gladere person, som har både lyst og mod på livet.

Bryd adfærdsmønstre med individuel terapi

Gennem individuel terapi kan du få hjælp til at bryde fastlåste adfærdsmønstre, som du ser dig selv falde tilbage i.  Det kan være meget svært at bryde samt ændre disse adfærdsmønstre på egen hånd. Men med hjælp fra en professionel kan du få en håndsrækning til at ændre din adfærd. Individuel terapi giver dig en række konkrete redskaber du kan arbejde med i hverdagen, som gør det nemmere for dig at ændre din adfærd. Individuel terapi giver dig også indsigt og eftertanke på, hvad er ligger bag dine adfærdsmønstre. Individuel terapi består af samtaler, som sporer dig og din psykolog ind på, hvad der ligger bag din adfærd. Mange gange er det et middel i sig selv at være bevidst om, hvad der ligger bag ens adfærd. Og netop det, kan individuel terapi, som har fokus på dig, hjælpe dig med.

Ligeværdig individuel terapi

Individuel terapi tilbydes kun af professionelle, erfarne psykologer, som ved hvad de laver. Det vil sige, at de vil gøre alt for, at du føler dig godt tilpas når du kommer til individuel terapi. Du skal føle dig tryg, før du tør åbne dig for en anden person. For nogle mennesker kan tanken om at psykologen er bedre end en selv være en hæmsko.  Men til individuel terapi såvel som til andre former for terapi vil du altid blive mødt som et ligeværdigt menneske, og der bliver ikke set ned på dig blot fordi du er kommet til individuel terapi. Din psykolog har et brændende ønske om at hjælpe dig. det er meningen med deres erhverv, og det er også derfor din psykolog har uddannet sig i mange år, for at blive professionel psykolog. Du vælger selv om du ønsker individuel terapi gennem psykologer der samarbejder med det offentlige eller hos privatpsykologer, hvor der måske er kortere venteliste. Første trin mod individuel terapi og til at du får det bedre er dog altid at du rækker ud og beder om hjælp.